Menü bezár
Keresés bezár
Helia-D Pumpás Fekete Szappan - Zsíros Bőrre 110ml

Helia-D Pumpás Fekete Szappan - Zsíros Bőrre 110ml

Készleten
1 999Ft
Jelenleg nem rendelhető

Arctisztító készítmény zsíros, pattanásos, problémás bőrre. Gyengéden tisztítja a zsíros arcbőrt.

  • aktív szén a szennyeződések eltávolítására
  • szalicilsav a mitesszerek ellen
  • glicerin a bőr hidratálására

Fő összetevői közt megtalálható az aktív szén, szalicilsav és glicerin.

Miután fokozatosan bevezettük az arcápolási rutinunkba, mindennapos használatra ajánljuk.

Miért ideális választás a Helia-D Fekete Szappan?

A problémás, pattanásos bőr számára nagyon fontos, hogy az arctisztító ne csak alapos, de kíméletes is legyen, hogy a gyulladt, érzékeny bőrállapot enyhüljön. Kombinált és zsíros bőr esetén ne legyen cél a csikorgatóan tiszta érzés, az ugyanis már a túltisztítás jele, ami épp úgy érzékenyíti a bőrt és hajlamosabbá teszi a pattanásokra, ráadásul a faggyútermelődést is serkenti, amitől még zsírosabbá válik a bőr.

A Helia-D Fekete Szappan a fenti igényekre és elvárásokra kíván egy kiegyensúlyozott megoldást kínálni azzal, hogy aktív szén tartalmával hatékonyan távolítja el a felesleges faggyút és a felgyűlt szennyeződéseket a bőrről, miközben a benne található szalicilsav segít csökkenteni a mitesszerek és pattanások kialakulását. A bőr dehidratáltsága ellen glicerint tartalmaz, mely nagyon jó vízmegkötő összetevő.

Mit várhatunk a fekete szappan aktív összetevőitől?

Aktív szén

Az aktív szén népszerű összetevője az arctisztító készítményeknek, köszönhetően a komponens abszorpciós képességének, mely mágnesként gyűjti magához a bőrön felgyűlt szennyeződéseket, olajat. Tág pórusú, zsíros, pattanásokra hajlamos bőrűek számára ez különösen fontos, ezért egy jól felépített, a bőrtípus és bőrproblémák szempontjából megfelelő arcápolási rutin jó kiegészítője lehet egy aktív szenet tartalmazó bőrtisztító készítmény.

Szalicilsav

A szalicilsav (Salicylic Acid) egy kémiai hámlasztó, ami a pattanások és mitesszerek elleni egyik leghatásosabb összetevő, BHA hámlasztó néven a szalicilsavas termékeket találjuk. Zsírban oldódó komponensként képes a pórusok belsejébe is bejutni és ott kifejteni hatását: eltávolítja a felhalmozódott faggyút és a felesleges, elhalt hámsejteket. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is ismert, ami szintén előnyös a gyulladt, pattanásos bőr kezelésében.

Glicerin

Bőrazonos, azaz a bőrben természetesen is megtalálható vízmegkötő, vagyis humektáns összetevő, ami képes a bőr alsóbb rétegeiből magához vonzani a vizet, így segítve a bőr felszíni rétegeinek hidratáltságát. Biztonságosan használható, széles körben elterjedt összetevő, ami nemcsak a száraz bőr számára hasznos, de a kombinált és zsíros, ám dehidratált bőr egészséges működését is segíti.

Helye az arcápolási rutinban

Fekete szenes arctisztítónk mindennapos használatra is alkalmas, azonban érdemes fokozatosan bevezetni, hogy kitapasztaljuk, milyen gyakoriság az ideális bőrünk számára. Enyhén zsíros bőr esetén elengedő lehet kétnaponkénti alkalmazása is az esti arcápolási rutin során, erősen zsíros arcbőr számára azonban napi szinten is alkalmazható.

Vizes kézzel vigyük fel a szappant, és körkörös mozdulatokkal dolgozzuk el a bőrön. 1-2 percet hagyjuk bőrünkön a készítményt, majd bő vízzel alaposan öblítsük le. Arcápolási rutinunkat folytassuk a megszokott módon. Hatását fokozhatjuk, ha heti 1-2 alkalommal az arctisztítás után a Helia-D Professional Budapest Hámlasztó Oldatot is használjuk. A bőr megfelelő hidratálásáról pedig minden alkalommal gondoskodjunk, amihez a Helia-D Botanic Concept Nappali Hidratáló Krém Tokaji Bor Kivonattal készítményünket ajánljuk a kombinált, zsíros bőrűek számára.