Menü bezár
Keresés bezár
Helia-D Micellás Sminklemosó Víz 400ml

Helia-D Micellás Sminklemosó Víz 400ml

Készleten
1 899Ft
Jelenleg nem rendelhető

Eltávolítja a sminket, tisztít és ápolja a bőrt. Minden bőrtípusra.

  • Smink eltávolítása és tisztítás
  • Gyengéden oldja le a szennyeződéseket
  • Hidratál és ápolja a bőrt

A micellás víz fő előnye, hogy gyengéden oldja le a bőrről a különböző szennyeződéseket, sminket és fényvédőt.

Fő összetevői közt megtalálható a glicerin, urea és panthenol.

Dupla tisztítás első lépéseként ajánljuk.

Mért ideális választás a Helia-D Cleanser Micellás Sminklemosó Víz?

Bármit is csinálunk napközben, estére arcbőrünk piszkos lesz. A szennyeződéseket, izzadtságot szükséges róla lemosni, és ugyanígy a fényvédő, a smink eltávolításáról is gondoskodnunk kell. Máskülönben pórusaink eltömődhetnek, elszaporodhatnak a pattanások, a nem megfelelően megtisztított bőr védekezőképessége gyengül, könnyebben és gyorsabban jelenhetnek meg bőrproblémák.

A micellás vizek a mindennapos arctisztításban nagy segítségünkre lehetnek, apró tisztító részecskéi ugyanis képesek leoldani a bőrről az olajos szennyeződéseket, a sminket, mi több, azokat magukhoz vonzzák, és úgynevezett micellákba zárják. Előnyük, hogy a szappanokhoz, erős, habzó arctisztítókhoz képest kifejezetten gyengéden teszik mindezt, nem károsítják a bőrbarriert, mégis hatékonyak hozzá, hogy a sminkkel és fényvédőmaradványokkal is megbirkózzanak.

A Helia-D Cleanser Micellás Sminklemosó Víz is ilyen gyengéd tisztító összetevőt tartalmaz, továbbá mentes a bőrszárító hatású alkoholoktól. A készítmény alkalmas a szemsmink eltávolítására is, összetevői kellően gyengédek a szemkörnyék érzékeny bőre számára. A micellás vízben található, vízmegkötő hatású glicerin és urea emellett hozzájárul a bőr hidratálásához, a panthenol pedig bőrnyugtató hatásával is kedvez az arcbőrnek.

Mit várhatunk a micellás víz összetevőitől?

Glicerin

Bőrazonos, azaz a bőrben természetesen is megtalálható vízmegkötő, humektáns összetevő, ami képes a bőr alsóbb rétegeiből magához vonzani a vizet, így segítve a bőr felszíni rétegeinek hidratáltságát. Biztonságosan használható, széles körben elterjedt összetevő, ami nemcsak a száraz bőr számára hasznos, de a kombinált és zsíros, ám dehidratált bőr egészséges működését is segíti.

Urea

Az urea úgynevezett Természetes Hidratáló Elem (NMF), mely természetesen is megtalálható a bőrben, vízmegkötő összetevőként segíti a bőr vízmegtartását. Enyhíti az erős bőrszárazságot, illetve a bőrszárazsággal járó olyan bőrproblémákat mint a psoriasis, az ekcéma vagy a szeborreás dermatitisz. Gyengéd keratolitikus,

azaz mikrohámlasztó hatású, felbontja az elhalt hámsejtek közti kapcsolatokat, így gyorsítja a bőr megújulását, puhábbá téve azt.

Panthenol

A panthenol, más néven B5-provitamin, egy hidratáló összetevő, mely gyakori alkotóeleme a kozmetikumoknak. Nagyon jó vízmegkötő, azaz humektáns hatóanyag, mely bőrpuhító tulajdonságokkal is bír, továbbá bőrnyugtató képességére is számíthatunk. A panthenol segíti a bőr lipidtermelését, ami a bőr védőrétege szempontjából további előnyös hatásnak számít.

 

Hogyan használjam a micellás vizet?

A micellás vizet napközben is használhatjuk, ha úgy érezzük, egy kis gyors felfrissítésre, arctisztításra van szükségünk. Elég ehhez vattakorongra csepegtetni egy keveset, és áttörölni bőrünket, majd tiszta vízzel leöblíteni arcunkat. Az esti arcápolási rutin részeként a double cleansing, vagyis dupla arctisztítás első lépéseként használjuk. Ez annyit tesz, hogy a napközben felgyűlt szennyeződések, a fényvédő és sminkmaradványok megfelelő eltávolításához először a micellás vízzel töröljük át az arcbőrt, hogy az maradéktalanul feloldja a szennyeződéseket. Ezt követően gyengéd arclemosóval mossunk arcot, hogy minden szennyeződés-maradványt eltávolítsunk az arcbőrről. Ezt követően arcápolási rutinunkat folytathatjuk a megszokott szérumokkal, arckrémmel.