Menü bezár
Keresés bezár
Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrém 40ml

Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrém 40ml

Készleten
2 999Ft
Jelenleg nem rendelhető

önnyen beszívódó, lágy textúrájú fényvédő, hidratáló arckrém, SPF 50+ fényvédelem.

  • könnyen beszívódó, lágy textúra
  • SPF 50+ fényvédelem
  • hidratáló hatás

Miért ideális választás a Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrém?

Az elmúlt években egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek a fényvédők, ám a többség még mindig csak a nyaralások, napozások idejére használja őket. Az anti-aging arcápolás alapja azonban a mindennapos fényvédelem, télen és nyáron egyaránt fontos, hogy arcunkat védjük a káros UV-sugárzással szemben. Azok felelősek az idősebb korban megjelenő ráncok 80%-áért, jelentős mértékben növelik a pigmentfoltok megjelenésének kockázatát, és igazoltan rákkeltő hatásúak, növelik a bőrrák kialakulásának esélyét is.

Megfelelő fényvédelem nélkül minden más, a bőröregedés jeleit halványítani próbáló készítmény legfeljebb csak félsikereket érhet el.

Fontos, hogy a készítmény, amit használunk, széles spektrumú fényvédelemmel rendelkezzen, vagyis védjen az UVA és UVB-sugarak ellen, azok teljes tartományában.

Sokat számít az SPF érték is, mely arra utal, hogy a káros UV-sugarak mekkora hányadát szűri ki a készítmény. Egy SPF50-es fényvédő 1/SPF értékű, azaz 2%-nyi UV-sugárzást nem szűr ki, vagyis, 98%-át képes kiszűrni. Emellett azt is mutatja az SPF érték, hogy hányszor több UV-sugárzást bír el a bőrünk fényvédővel, mint nélküle, vagyis mennyi idő múlva pirulhat meg a bőr.

Az ajánlások szerint egész éven át legalább SPF30-as, széles spektrumú fényvédőt érdemes használni, a nyári időszakban, illetve hosszabb szabadban tartózkodás esetén pedig SPF50-et. Hogy Helia-D Hydramax SPF 50+ Fényvédő Arckrémünk minden helyzetben a maximális védelmet nyújthassa, széles spektrumú, SPF50+ fényvédelemmel láttuk el.

 

Fényvédőnk kémiai és hibrid fényvédő összetevőket tartalmaz. A kémiai szűrők a napsugárzás elnyelésével és hővé alakításával működnek, a hibrid szűrők pedig egyfajta átmenetet képeznek a fizikai és kémiai szűrők közt, vagyis részben mindegyik fajta tulajdonságát hordozzák. A fizikai szűrők is döntő részt a fenti elven működnek, ám néhány százalékos arányban emellett az UV-sugarakat képesek visszaverni is, így védve a bőrt. A hibrid szűrők, hasonlóan ehhez, mindkét védelmi mechanizmussal rendelkeznek.

A kémiai fényvédőket tartalmazó készítmények előnye, hogy nem hagynak fehér réteget a bőrön, könnyebben formulázhatók, kényelmesebb, ragacsos érzet nélküli kozmetikumok készíthetők segítségükkel.

Többféle, biztonságosan használható kémiai fényvédő komponens ismert, melyek mindegyike egy-egy adott hullámhossztartományba eső UV-sugarak ellen hatásos, maga a fényvédő pedig a megfelelő kombinálásukkal tud széles spektrumú védelmet nyújtani.

 

Fényvédőnkben megtalálható az Octinoxate, egy régóta óta ismert, világszinten jóváhagyott és biztonságossága miatt széles körben alkalmazott kémiai szűrő. Fényvédő képessége a 280-320 nm közötti UVB-sugarakra terjed ki. Gyakori, hogy Tinosorb S vagy M szűrővel kombinálva használják a készítményekben, együttes használatuk növeli az összetevő stabilitását.

Mellette többféle, újgenerációs fényvédő komponens megtalálható krémünkben: A már említett Tinosorb S és Tinosorb M mellett megtalálható az Uvinul A Plus és az Univul T 150 is.

A Tinosorb S manapság az egyik legjobb fényvédő komponensnek tartott, fotostabil UV-szűrő, mely önmagában is széles spektrumú, tehát UVA és UVB védelmet is nyújt, az egész 280-400 nm skálán.

A Tinosorb M egy szintén újgenerációs, hibrid fényvédő összetevő, fotostabil, vagyis az UV-sugárzás hatására nem kezd lebomlani, így hosszan tartja fényvédő képességét, ami kiterjed az UVA és UVB-sugarak tartományára is.

Az Uvinul A+B Etil-hexil-metoxicinnamát (és) Dietilamino-hidroxi-benzoil-hexil-benzoát. A BASF UVINUL® A PLUS B egy nagy teljesítményű, széles spektrumú UV- és UV-B szűrő.

Az Uvinul T 150 szűrő a ma ismert, egyik legstabilabb védelmet nyújtó fényvédő komponens, mely az UVB sugárzás káros hatásait védi ki (280-320 nm).

 

Helye az arcápolási rutinban

Arctisztítást követően vigye fel az arcbőrre és a nyak területére, a szemkörnyék kihagyásával. Ügyeljen arra, hogy szembe ne kerüljön. Használata mellett is ajánlott elkerülni a déli napsütést. A megfelelő védelem érdekében használja naponta többször.

Fényvédő arckrémünket mindennapos, nappali használatra javasoljuk. Az arctisztítást, valamint megszokott szérumjainkat, célzott bőrápolóinkat követően vigyük fel a bőrre. Fényvédőnk maga is tartalmaz hidratáló komponenseket, melyek kellő ápolást nyújthatnak a bőrnek. Azonban, ha úgy érezzük, arcbőrünk erősen dehidratált vagy száraz, és plusz gondoskodást igényel, a fényvédőkrém használata előtt vigyünk fel hidratáló krémet is az arcra, nyakra, dekoltázsra.

A fényvédőkrém állaga könnyed és gyorsan felszívódik. Hogy fényvédő hatását teljes mértékben kifejtse, hasonlóan minden más fényvédőhöz, ebből is javasolt az arcra 1,2 g, azaz legalább egy ötforintosnyi mennyiséget eloszlatni, és hasonló mennyiséget a nyak és dekoltázs területén is.